Impressie bijeenkomst dementievriendelijke gemeente

Donderdagavond 19 januari 2017 organiseerden de gemeenten Werkendam en Woudrichem een bijeenkomst over de dementievriendelijke gemeente. De bijna 100 aanwezigen luisterden naar een inleiding van Margot Emmen van het Huis van Morgen over langer thuis wonen met dementie. Zij liet de laatste technologische innovaties zien. Deze stellen mensen met dementie in staat om langer thuis te blijven wonen. Het vergemakkelijkt daarnaast de taak van de mantelzorger(s).

Aansluitend konden de aanwezigen met diverse deskundigen op het gebied van dementiezorg, huisartsenzorg, het alzheimercafƩ en wonen in gesprek gaan over dementie. Ook kon men zich laten informeren over de activiteiten van diverse organisaties op het gebied van dementie en de laatste technologische snufjes.

In de loop van 2017 zullen meer activiteiten rondom het thema dementie georganiseerd worden.