Woudrichem Fairtrade Gemeente

Sinds maandag 19 december 2016 mag de gemeente Woudrichem zich Fairtrade Gemeente noemen.

In een Fairtrade Gemeente zorgen vrijwilligers, winkeliers, horecabedrijven, andere ondernemers en maatschappelijke organisaties samen met de lokale overheid voor meer eerlijke handel.

Om de titel Fairtrade Gemeente te mogen voeren, moeten er natuurlijk op veel plaatsen fairtradeproducten te koop zijn in winkels en in horecagelegenheden, maar er moet ook aandacht zijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Dankzij de inspanningen van veel Woudrichemse ondernemers is het gelukt en is Woudrichem Fairtrade Gemeente.

Nu is het zaak de titel Fairtrade Gemeente te behouden!

Bent u ondernemer, of vertegenwoordigt u een maatschappelijke organisatie zoals een kerk of een school en wilt u ook meedoen? Ziet u ook mogelijkheden om aan te haken door fairtradeproducten te gebruiken en te verkopen? Wilt u meer werk maken van maatschappelijk verantwoord ondernemen en eens kijken welke mogelijkheden er bij uw bedrijf of instelling passen? Neem dan contact op met de gemeente via 0183 308100 en doe mee! Aan bedrijven die voldoen aan de fairtradecriteria en meedoen overhandigt de gemeente graag een officieel label in de vorm van een raamsticker.

Op de foto: de heer Henk Zandvliet, voorzitter van Fairtrade Gemeenten, overhandigt aan wethouder Paula Jorritsma het bord waaruit blijkt dat Woudrichem de titel mag voeren.