Afvalcontainers

Wisselen en repareren van afvalcontainer 

Bij elke woning in de gemeente Woudrichem hoort een grijze container voor restafval, een box voor klein chemisch afval (kca) en bij de meeste woningen ook een groene container voor gft-afval.

U kunt de grijze en groene containers kiezen in twee formaten, 140 liter of 240 liter formaat. U kunt de geleverde combinatie altijd veranderen en aanpassen aan uw wensen. Ook kunt u beschadigde containers laten repareren of vervangen. Voor het wisselen, repareren of aanvragen van afvalcontainers kunt bellen met onze inzamelaar Renewi (0800-3336699) of het formulier onder aan deze pagina gebruiken. Let op, bij het wisselen en repareren van containers kan het zijn dat hier kosten aan verbonden zijn.

Nieuwe woningen

Als u een nieuwbouwwoning betrekt dan staan er nog geen containers op het perceel. U kunt de containers telefonisch aanvragen via Renewi (0800-3336699) of via het formulier hieronder. De containers worden geleverd nadat u zich op het adres heeft ingeschreven in het bevolkingsregister. Het kan daardoor zo zijn dat u de sleutel van de woning al heeft, maar dat u nog niet staat ingeschreven en geen containers heeft. In het geval u wel al veel in de woning bent, kan het handig zijn een container te bestellen bij een particuliere afvalverwerker of uw afval naar het milieustation Giessen te brengen.

Bestaande woningen

Als u verhuist naar een bestaande woning, dan kunt u binnen drie maanden kosteloos de containers die bij de woning staan wisselen voor andere formaten. U moet dan wel bij de gemeente ingeschreven staan op het adres waarvoor u de wisseling van containers aanvraagt.

Woningen in het buitengebied

Woont u in het buitengebied of gaat u daar wonen en composteert u uw eigen groenafval? Een groene container is dan overbodig. U kunt de groene container laten ophalen. U krijgt dan een reductie van € 4,70 op het basistarief van de afvalstoffenheffing.

Beschadigde containers

Als uw container beschadigd is dan kunt u dit telefonisch doorgeven aan Renewi (0800-3336699). Zij sturen dan een reparateur langs. De monteur bepaalt ter plaatse of uw container te repareren is of vervangen moet worden. Ook voor andere vragen kunt u bellen met onze inzamelaar Renewi, zij staan u graag te woord.

Te downloaden:

Verwante informatie: