Meld u aan voor het kindpakket!

Ouders met een laag inkomen kunnen extra geld krijgen van de Altena-gemeenten

Vanaf 14 augustus tot en met 31 december 2017 kunt u extra geld aanvragen voor uw kind. Het extra geld kunt u gebruiken voor schoolspullen, schoolexcursies, kinderkleding en schoenen.

U kunt zich via het aanvraagformulier aanmelden voor het kindpakket. Het aanvraagformulier kunt u downloaden op www.loketaltena.nl/kindpakket. U krijgt een kindpakket als u voldoet aan alle voorwaarden:

• uw kind (van 4 tot en met 17 jaar) gaat naar school
  • uw kind woont samen met u op één adres in gemeente Werkendam of Woudrichem
  • u krijgt kinderbijslag voor uw kind
  • uw totale netto inkomen per maand is lager dan het normbedrag. Het normbedrag per situatie leest u op het aanvraagformulier
  • uw totale vermogen is maximaal € 11.880,-. Een koopwoning, auto of caravan kan ook bij uw vermogen horen.

We kijken naar uw situatie op 1 juli 2017. Wij controleren ook uw inkomen en uw vermogen over de hele maand juli als u een aanvraag doet.

U kunt uw bonnen inleveren tot en met 31 december 2017

U kunt vanaf nu ook originele bonnen inleveren van de spullen die u gekocht heeft. Dat kan tegelijk met het aanvraagformulier of nadat u van ons hoort dat u het kindpakket krijgt. Het gaat om originele bonnen vanaf 1 juli 2017. Op de bon staat dat u geld heeft uitgegeven voor:

• schoolspullen (maar bijvoorbeeld geen telefoon, laptop of tablet)
  • schoolexcursies (die plaatsvinden tussen 1 juli en 31 december 2017, maar geen schoolkamp)
  • kleding en schoenen. Voorbeelden leest u op www.loketaltena.nl/kindpakket.

Voor bijvoorbeeld een laptop of tablet kunt u misschien een vergoeding krijgen via www.leergeldwbo.nl.

Pas als u originele bonnen heeft ingeleverd, betalen wij een vergoeding uit het kindpakket aan u. Download het declaratieformulier om een vergoeding te vragen. U declareert minimaal € 25,- per keer. Behalve als u niet meer dan
€ 25,- tegoed heeft. Dan mag u een kleiner bedrag declareren. Heeft u niet genoeg geld voor de spullen? Vraag dan bij Loket Altena of u een voorschot kunt krijgen.