Havens

Woudrichem beschikt over een Jachthaven van de Watersportvereniging (WSW) en passantensteiger (Maassteiger) en passantenhaven in de Historische Haven Jachthaven

Watersportvereniging Woudrichem (WSW)

De invaart is aan de Afgedamde Maas, tegenover km 247. Door de smalle ingang en enigszins schuine invaart vaart u er makkelijk voorbij. Als de havenmeester u niet opvangt dan kunt u het best aan de meldplek op de kop van de steiger gaan liggen, tot de havenmeester u een plekje aanwijst. De haven ligt in feite in de oude vestinggracht en is zeer beschut. Elektra en water is op de steigers aanwezig en wilt u boodschappen doen dan kunt u bij de havenmeester fietsen huren, tel. 06-10701762.

Historische Stadshaven

In de historische haven vindt u de passantensteiger zich aan het einde. Het is een drijvende steiger waar u aan beide kanten af kunt meren. U ligt er fraai en rustig.De invaart is waar de Afgedamde Maas overgaat in de Waal/Merwede. Helemaal doorvaren, achter de historische schepen langs tot aan het eind.

Op de steiger is elektra en water maar er is geen eigen sanitair. Wel mag u van het gedateerde sanitair op de nabijgelegen camping gebruikmaken.Het liggeld bedraagt € 1,20/m excl. toeristenbelasting. Havenmeester: 06-10866881..

Ook kunt u afmeren aan de Maassteiger die zich aan de Maas vlak voor de Historische Haven bevindt. U kunt tereicht bij de havenmeester van de Historische Haven.

 De Stichting Historische Haven Woudrichem is belast met het beheer, onderhoud en de exploitatie van de historische haven. Hiervoor hebben zij gebruiksregels opgesteld die zijn opgenomen in het Havenreglement Historische Stadshaven Woudrichem 2010. 

Te downloaden: