4 mei: Dodenherdenking in Woudrichem

Dit item is verlopen op 05-05-2017.

Op donderdag 4 mei 2017 vindt in de gemeente Woudrichem de Dodenherdenking plaats. We herdenken allen, burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden,  of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Om 18.45 uur is er de bijeenkomst in de Hervormde Kerk te Woudrichem. De adoptieschool van het jaar 2017, OBS ’t Ravelijn uit Woudrichem, heeft samen met de Stichting Gedenkteken Oorlogsslachtoffers het programma samengesteld. De lezing wordt verzorgd door de heer A. van der Schuit.

Na de bijeenkomst in de kerk vertrekken de aanwezigen voor een Stille Tocht naar het gedenkteken nabij het gemeentehuis van Woudrichem, vooraf gegaan door trommelaars van Muziekvereniging Kunst na Strijd uit Woudrichem. Daar wordt de herdenking voortgezet. Om 20.00 uur zullen, na het blazen van de Taptoe, twee minuten stilte in acht genomen worden. Na het zingen van het Wilhelmus, lezen kinderen van de basisscholen de namen van de oorlogsslachtoffers uit hun kern voor en leggen bloemstukken. Aansluitend zullen door het bestuur van de gemeente Woudrichem, leden van het stichtingsbestuur, families en instanties bloemen gelegd worden.

Burgemeester A. Noordergraaf zal aan het einde van de plechtigheid spreken, waarna de voorzitter van het bestuur van de Stichting Gedenkteken de heer H.J. Ermstrang de plechtigheid zal afsluiten. Na afloop is er in de hal van het gemeentehuis gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Daar zal de presentatie plaatsvinden van het boekje ‘Herinner … de namen’. Alle slachtoffers van wie de namen op het monument staan, worden hierin genoemd en voor zover mogelijk, wordt hun persoonlijk verhaal verteld. De families ontvangen een exemplaar van ‘Herinner … de namen’. Er is op deze avond ook gelegenheid het boekje te kopen.

RSS