Beweegwagens voor de basisscholen

Dit item is verlopen op 20-06-2017.

De kinderen van basisschool Eben Haëzer werden maandagochtend 20 maart verrast met een bezoek van wethouder Renze Bergsma en sportcoach Mark Pulles. Zij kwamen een beweegwagen brengen met sportmaterialen zodat kinderen in de pauze zelf allerlei spelletjes kunnen spelen. In de beweegwagen zit ook een map met voorbeelden van spelletjes en oefeningen voor de verschillende leeftijden van de basisschool.

Er zijn vijf verschillende versies van de beweegwagen en iedere basisschool in de gemeente Woudrichem ontvangt er één. De wagens rouleren tussen de basisscholen. Er zijn 5 verschillende thema’s van de beweegwagen: atletiek, slag- en loopspelen, balspelen, discgolf en racketspelen. Zo is er steeds iets nieuws te beleven.

De beweegwagen is een initiatief vanuit de gemeente Woudrichem om sporten en bewegen van kinderen te stimuleren. Het percentage kinderen met overgewicht is in de gemeente Woudrichem gelijk aan het landelijk gemiddelde. Het beleid van de gemeente is erop gericht dit percentage naar beneden te brengen. Supermarkt  Boon’s heeft de winkelwagens voor het project gesponsord.

RSS