Een Koninklijke Onderscheiding voor vrijwilligerswerk

Misschien kent u wel een vrijwilliger die bijzonder werk doet voor de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan een vrijwilliger die zich al 20 jaar voor de ouderen in de wijk inzet. Of aan de vrijwilliger die een aantal uren per week onderhoud doet op de vereniging. Op 26 april 2019 worden de Koninklijke Onderscheidingen ook in de nieuwe gemeente Altena uitgereikt.

U kunt iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding

Kent u iemand in uw omgeving die al lange tijd vrijwilligerswerk doet? Dan kunt u hem of haar voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Dit zijn de voorwaarden:

• De persoon woont in de gemeente Aalburg, Werkendam of Woudrichem.
  • De persoon heeft minimaal  15 jaar aaneengesloten vrijwilligerswerk gedaan. Het mag vrijwilligerswerk zijn bij verschillende organisaties.
  • Het gaat om vrijwilligerswerk dat structureel is (niet vrijblijvend). Het vrijwilligerswerk kost minimaal 6 uur per week.
  • De persoon doet nu nog steeds vrijwilligerswerk of is er korter dan een jaar geleden mee gestopt.
  • Het kan gaan om vrijwilligerswerk in ons gebied, maar ook om vrijwilligerswerk op provinciaal of (inter)nationaal niveau.
  • De persoon heeft geen vergoeding voor het vrijwilligerswerk gekregen.
  • De persoon is van onbesproken gedrag.

Neemt u contact met ons op als u iemand wilt voordragen?

U kunt dan bellen met mevrouw Nathalie Pijnenburg via (0416) 69 87 63 of een mail sturen naar n.pijnenburg@aalburg.nl. Zij kan aangeven of het vrijwilligerswerk in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding. Zij kan u ook alles vertellen over het aanvragen van een Koninklijke Onderscheiding. In aanloop naar de samenwerking assisteert onze collega uit Aalburg bij de aanvragen voor Woudrichem.

Let op: u kunt uw aanvraag opsturen tot en met 30 juni 2018

De deadline voor de lintjesregen voor Koningsdag 2019 is 30 juni 2018.

Meer informatie en het aanvraagformulier vindt u op www.lintjes.nl