Houd het strand schoon

Houd het strand schoon! Ruim je rommel op!

Het is al weken mooi weer en we genieten met veel mensen van de strandjes. Dat is mooi!

Het is minder mooi dat de strandjes iedere avond bezaaid zijn met afval. Niet een beetje maar veel afval! Bijna misdadig wordt het als er scherven van kapot geslagen flessen aan de vloedlijn in het zand zitten. Dat kan niet en het mag zeker niet!

Houd het schoon

Iedere strandbezoeker is zelf verantwoordelijk voor wat hij of zij meeneemt en dus ook voor wat hij of zij achterlaat. Want wat je meeneemt, kun je ook mee terugnemen. Doe dat! Dan blijft het strand schoon, het is beter voor het humeur van iedere strandbezoeker, en natuurlijk is het beter voor het milieu. En hoe fijn is het om de volgende dag op een prachtig, schoon strandje neer te strijken.

Wat doet de gemeente

De gemeente heeft aan het begin van het seizoen het strand gezeefd zodat we schoon aan het seizoen zijn begonnen. Dat is overigens geen garantie dat echt alle scherpe stukjes zijn verwijderd.

Vandaag wordt de volle afvalcontainer geleegd. Bovendien zijn er twee extra containers bij geplaatst.

Verder komt de politie iedere dag controleren en loop je het risico op een boete als je rommel achterlaat of vuurtje stookt.

Aanstaande zaterdag komt er een team van Nederland Schoon naar het strand in Woudrichem om te promoten dat je het strand schoon achterlaat.

Vrijwilligers

Het is vooral te danken aan de vrijwilligers dat we de afgelopen weken konden genieten van de stranden. Zulke mensen met hart voor de zaak hebben we altijd nodig. Hartelijk dank voor jullie inzet voor nu en in de toekomst!

De boodschap blijft: Ruim je eigen rommel op!