Kindpakket: extra geld voor sjaals en wanten?

Voor ouders met een laag inkomen

U kunt nog steeds extra geld aanvragen voor uw kind (tot en met 31 december 2017). Het extra geld kunt u gebruiken voor sjaals, wanten of een warme jas. Of voor schoolspullen, schoolexcursies, kinderkleding en schoenen.

U kunt zich via het aanvraagformulier aanmelden voor het kindpakket

Het aanvraagformulier kunt u downloaden op www.loketaltena.nl/kindpakket of www.aalburg.nl/kindpakket.  U krijgt een kindpakket als u voldoet aan al deze 5 voorwaarden:

• Uw kind (van 4 tot en met 17 jaar) gaat naar school.
  • Uw kind woont samen met u op 1 adres in gemeente Aalburg, Werkendam of Woudrichem.
  • U krijgt kinderbijslag voor uw kind.
  • Uw totale netto inkomen per maand is lager dan het normbedrag. Het normbedrag per situatie leest u op het aanvraagformulier.
  • Uw totale vermogen is maximaal € 11.880,-. Een koopwoning, auto of caravan kan ook bij uw vermogen horen.

We kijken naar uw situatie op 1 juli 2017. Wij controleren ook uw inkomen en uw vermogen  over de hele maand juli als u een aanvraag doet.

U kunt uw bonnen inleveren tot en met 31 december 2017

U kunt vanaf nu ook originele bonnen inleveren van de spullen die u gekocht heeft. Dat kan tegelijk met het aanvraagformulier of nadat u van ons hoort dat u het kindpakket krijgt. Het gaat om originele bonnen vanaf 1 juli 2017. Op de bon staat dat u geld heeft uitgegeven voor:

• schoolspullen (maar bijvoorbeeld geen telefoon, laptop of tablet);
  • schoolexcursies (die plaatsvinden tussen 1 juli en 31 december 2017, maar geen schoolkamp);
  • kleding en schoenen.

Voorbeelden leest u op www.loketaltena.nl/kindpakket of www.aalburg.nl/kindpakket. Heeft u niet genoeg geld voor de spullen? Vraag dan bij Loket Altena de gemeente Aalburg of u een voorschot kunt krijgen.