Start zwemseizoen 2018: te veel blauwalg in de Put aan de Omloop

Het zwemwaterseizoen gaat weer van start.

De Put aan de Omloop laat eind april 2018  al een overschrijding van de norm voor blauwalg zien. Contact met het water wordt daarom sterk afgeraden. Blauwalg kan leiden tot huidirritatie en maag- en darmklachten.

Er worden op dit moment monsters genomen van het water in de Put aan de Omloop. Daarmee kijken we naar de kwaliteit van het grondwater. Het onderzoek loop tot en met juni 2018. Daarna gaat gemeente in samenwerking met het waterschap bekijken welke maatregelen nodig zijn om de blauwalg structureel te bestrijden en welke financieel haalbaar zijn. Na de zomer besluit de gemeente over de maatregelen en het wel of niet handhaven van de zwemwaterfunctie.

Wilt u weten waar u veilig kunt zwemmen? Kijk dan op  www.zwemwater.nl of de zwemwaterapp.