Waterschap oefent op 25 april de sluiting van de Woudrichemse poorten

Dit item is verlopen op 26-04-2017.

De poorten van de vesting Woudrichem houden nog altijd één vijand buiten: hoog water in de rivier. Zoals in januari 2011 nog gebeurde. Waterschap Rivierenland oefent de sluiting van de poorten op dinsdag 25 april. De Waterpoort en Loevesteinse Poort gaan die ochtend korte tijd dicht.

De doorgang in de Waterpoort, net achter de Gevangenpoort, is gestremd van 09.30 tot 10.30 uur. Dat is precies tussen de afvaarten van de pont naar Gorinchem. Vanwege de vakantie worden weinig scholieren verwacht op het veer.

Parkeerplaatsen op d’n Bol niet bereikbaar, vesting uitrijden alleen via Koepoortstraat

De parkeerplaatsen op d’n Bol zijn enige tijd niet bereikbaar.

De Loevesteinse Poort is gestremd van 10.30 tot 11.30 uur. De vesting uitrijden kan dan alleen via de Koepoortstraat.

Tijdens de oefening kijkt het waterschap of de afsluitbalken in orde zijn, hoe de samenwerking is met de gemeente en de aannemer en of de procedures goed verlopen. De gemeente Woudrichem treft verkeersmaatregelen.