Geregistreerd partnerschap

Geregistreerd partnerschap

Ja, ik wil... ons partnerschap laten registreren in de gemeente Woudrichem. Er zijn een aantal zaken die geregeld moeten worden voor u het partnerschap kunt registreren. Deze informatie vindt u onder geregistreerd partnerschap in onze productencatalogus.

Melden van voorgenomen partnerregistratie

U dient een melding van uw voorgenomen partnerregistratie te doen in de gemeente waar u uw een geregistreerd partnerschap wilt aangaan.

Als u dit in de gemeente Woudrichem wilt doen dan kunt u deze melding digitaal doen. Een afspraak maken op het gemeentehuis kan ook.

Tijdens de melding kunt u nagaan of de door u gewenste datum en tijd beschikbaar zijn. Wanneer u de datum vast wilt leggen, kan dit alleen wanneer u meteen de melding van uw voorgenomen partnerregistratie doet. De melding moet minstens twee weken vóór de partnerregistratie gedaan zijn. U kunt maximaal 12 maanden in de toekomst plannen. Sommige data zijn niet beschikbaar, zoals zondagen en officiële feestdagen.

Om uw patnerregistratie te kunnen melden moet u beiden in het bezit zijn van DigiD. Wanneer u niet in het bezit bent van DigiD kunt u contact met ons opnemen via balie@woudrichem.nl.

Ook is het nodig om een scan van geldige legitimatiebewijzen van alle getuigen te uploaden.

Na het doen van de melding, ontvangt u per mail een bevestiging en een aantal aanvullende vragen. (Deze vragen gaan over de organisatie van de ceremonie) Wilt u deze vragen aub beantwoorden en aan ons retourneren.

Via Ideal kunt u de kosten betalen aan het einde van de melding.

Locaties 

In de gemeente Woudrichem zijn verschillende locaties waar u uw partnerschap kunt registreren. Neemt u voor het vastleggen van de datum in onze agenda contact op met de beheerder van de door uw gewenste locatie. Zo weet u zeker dat deze ook werkelijk beschikbaar is. Wanneer u op het gemeentehuis uw partnerschap wil laten registreren is dit niet nodig.